L’Ajuntament de Girona ha programat per aquest primer trimestre del 2025, de gener a març, un total de 21 activitats gratuïtes per millorar l’ocupació laboral. Es tracta del programa SMObilitza’t, que té per objectiu oferir eines i recursos a la ciutadania per a la recerca de feina, promoure l’autoconeixement i la definició d’objectius laborals concrets i realistes, i oferir informació actualitzada dels principals sectors d’ocupació.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden realitzar de manera telemàtica a través de l’agenda web del Servei Municipal d’Ocupació, seleccionant el taller al qual es vulgui assistir.

“Un nou trimestre llancem una programació d’eines i recursos, àmplia i actualitzada, per fer possible el desenvolupament professional i laboral de tots els gironins i gironines. Des de l’Ajuntament de Girona vetllem per generar oportunitats i millorar les condicions laborals i qualitat de vida de les persones”, ha destacat la regidora de Treball de l’Ajuntament de Girona, Raquel Robert i Rubio.

Les activitats es divideixen en quatre tipus de càpsules formatives en funció del seu objectiu. La primera és FeinaLab, unes sessions pràctiques orientades a adquirir i optimitzar eines, tècniques i recursos per a la recerca de feina. Durant aquest hivern es treballaran aspectes com l’elaboració d’un currículum utilitzant diverses eines de disseny gràfic i audiovisual, la gestió dels contactes personals, l’ús de la intel·ligència artificial per assolir objectius professionals o el coneixement de les tècniques actuals de selecció de personal.

En segon lloc, hi ha Ocupacions amb opcions (O2), que consisteix en converses amb empreses, gremis i associacions del territori per conèixer en primera persona quins són els perfils de demandants i les opcions que ofereixen els sectors generadors d’ocupació al territori. Aquest trimestre, les xerrades seran sobre oportunitats de feina en l’àmbit administratiu, en l’Administració pública, com a socorrista o en llocs de treball vinculats al vehicle elèctric.

En la categoria d’Aula de competències, es duran a terme tallers dirigits a la millora de les competències transversals de les persones participants. En aquesta ocasió, les activitats se centraran a aprendre a gestionar de manera positiva els conflictes laborals, eines per superar les entrevistes de feina i potenciar el treball en equip.

Per últim, la quarta tipologia és SMOemprèn, unes sessions dirigides a persones emprenedores per facilitar eines i recursos a l’hora d’iniciar o fer créixer un projecte empresarial, centrant-se en els nous models d’emprenedoria, com són l’economia social i solidària. Aquest trimestre, l’SMOemprèn inclou sessions sobre la intel·ligència artificial aplicada als plans de negoci, economia social i solidària, formes jurídiques empresarials, estratègies de màrqueting digital, definició d’un pla econòmic i financer i comptabilitat bàsica per a autònoms/es.

Podeu consultar les activitats i trobar tota la informació del programa al web del Servei Municipal d’Ocupació (SMO).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*