Aquest dimecres al matí s’ha presentat al Pavelló Municipal d’Esports de Calonge l’IKF European Korfball Championship 2024, el Campionat d’Europa de Korfbal, que se celebrarà a Calonge i Sant Antoni del 28 d’octubre al 2 de novembre. L’acte de presentació ha comptat amb la participació de Carlos Campmajó, regidor d’Esports del municipi, Kira Menén, presidenta de la Federació Catalana de Korfbal, i Miquel Àngel Tobaruela, seleccionador català de Korfbal.

Durant sis dies el torneig portarà al pavelló calongí les vuit millors seleccions nacionals d’Europa. Primer hi haurà una fase de grups amb dues lliguetes: Països Baixos, Alemanya, Portugal i Hongria, al Grup A; Bèlgica, Catalunya, República Txeca i Anglaterra, al Grup B. Els partits d’aquesta ronda es disputaran entre el dilluns 28, quan també hi ha programada la cerimònia inaugural a les 19 hores, i el dimecres 30 d’octubre. Després d’un dia de descans, la competició es reprendrà el divendres 1 de novembre amb les semifinals i el dissabte 2 de novembre a les 16.30 hores tindrà lloc la final, amb els combinats neerlandès i belga, principals potències mundials, com a favorits per arribar-hi. Just abans s’haurà disputat el partit per la medalla de bronze.

Cada un dels equips desplaçarà catorze esportistes més l’equip tècnic, de fins a set membres en alguns casos. A més, està previst que algunes seleccions com Països Baixos, Bèlgica i Anglaterra portin al municipi una xifra considerable d’aficionats.

A la roda de premsa de presentació la presidenta de la Federació catalana de Korfbal, Kira Menén, ha afirmat que “com a esport ho tenim tot per triomfar. Som un esport mixt amb una paritat absoluta d’homes i dones i, a més, el contacte físic està molt controlat, per tant, no hi ha violència” i ha afegit que “per tots els països participants al campionat, molts d’ells del nord d’Europa, venir a Catalunya i a la Costa brava és un regal”. Per la seva banda, el regidor d’Esports de Calonge i Sant Antoni, Carlos Campmajó, ha manifestat que “estem molt contents d’acollir un esport com aquest, amb els valors que té, i d’ensenyar el municipi a gent d’altres indrets d’Europa que, de ben segur, podran gaudir-ne”.

 

Catalunya, amb opcions de medalla

La selecció catalana, que debutarà el dilluns 28 d’octubre a les 19.45 hores davant Anglaterra, arriba a la cita amb possibilitats reals d’aconseguir el tercer lloc. A l’actual rànquing de la Federació Internacional de Korfbal (IKF), el conjunt dirigit per Miquel Àngel Tobaruela és cinquè, només superat per Països Baixos, Bèlgica, Taipei xinès i Alemanya. Per tant, la quarta posició a escala europea fa pensar que Catalunya té opcions de lluitar pel bronze. Segons Tobaruela, “hem assolit un nivell força destacable, per plantejar-nos arribar a semifinals, però també sent conscients que els partits seran molt igualats. Portem dos mesos amb entrenaments d’alta intensitat al CAR de Sant Cugat i ho hem de fer perfecte. Estem molt il·lusionats”.

Catalunya és membre de ple dret de l’IFK des del 2005. Entre els seus resultats històrics més destacats hi trobem el quart lloc al Mundial 2011 de la Xina i el tercer lloc a l’Europeu 2016 dels Països Baixos.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*