Aquest cap de setmana es donarà el tret de sortida a la Festa Major de Palafrugell, la qual s’allargarà fins el proper 21 de juliol. El programa d’activitats se centra en activitats referents de l’oci, la cultura i la tradició popular, com les sardanes, els castellers i les orquestres. Aquesta programació es combina amb propostes per a la gent jove amb concerts que aposten pels grups locals.

Enguany, el cartell de Festa Major per aquest any 2024 és un treball de l’artista palafrugellenca Ainhoa González Mármol.

Cultura popular

L’inici de la Festa Major tindrà lloc amb l’actuació castellera dels Marrecs de Salt, els Minyons de Santa Cristina i els Xics de Granollers, el dissabte 13 de juliol a plaça Nova a les 6 de la tarda.

Un any més el plat fort de la festa són els concerts i balls  a càrrec de les orquestres. La Principal de La Bisbal (divendres 19 de juliol), La Maravella (dissabte 20 de juliol) i La Venus (diumenge 21 de juliol).  Els concerts al Teatre a les 6 de la tarda, seran de pagament  (2 €) i la recaptació es destinarà íntegrament al Centre de Distribució d’Aliments de Palafrugell. Les entrades es poden comprar a www.palafrugellcultura.cat i a la taquilla del Teatre. Més tard, a les 11 de la nit, els balls de les orquestres es traslladaran a l’escenari de plaça Nova.

Les sardanes també tenen un paper destacat dins la programació de Festa Major. Divendres 19 i dissabte 20 a 8 del vespre a plaça Nova s’oferiran les actuacions de la Cobla La Principal d’Olot i la Cobla Costa Brava; mentre el diumenge 21 serà a les 12h amb la presència de la Cobla La Flama de Farners.

D’altra banda, dissabte 20, després de l’Ofici solemne en honor a Santa Margarida a l’església de Sant Martí, es farà la tradicional ballada de “La sardana de l’alcalde” d’Emili Juanals i “La sardana del rector” de Ricard Viladesau a càrrec de la Cobla Costa Brava.

Enguany també s’han programat dos actuacions destinades als més petits, així el dijous dia 18 a les 19.30h, a l’Aparcament de l’INS Baix Empordà – Travessia Rosa Laviña, s’ha programat el concert familiar Els Superherois i la gran aventura XXL de la Comanyia Pop per Xics. I el dissabte 20 de juliol, a les 19.30 h a la Plaça de Can Mario, espectacle de circ familiar Cabaret Sullivan’s, a càrrec de la Companyia Circolos. Organitzat per la Xarxa Palafrugell

Jornades de portes obertes als equipaments culturals

El cap de setmana del 20 i 21 de juliol visiteu gratuïtament els museus i fundacions de Palafrugell amb motiu de la Festa Major.

  • Museu del Suro de Catalunya
  • Dipòsit d’Aigua Modernista de Can Mario
  • Torre de Guaita de Sant Sebastià
  • Fundació Josep Pla
  • Fundació Vila Casas – Museu Can Mario

Consulteu els horaris a www.palafrugellcultura.cat i als webs dels equipaments.

La Biblioteca i la programació de Festa Major

L’activitat a la Biblioteca s’iniciarà el dimarts dia 16 de juliol, a les 19.00 h al Pati de la Biblioteca, amb la presentació del llibre El carrer de la Caritat i la placeta d’en Bou. D’Anna M. Cuesta, Montse Miró i Ramir Lacasa. Edita Ajuntament de Palafrugell.

L’endemà, el dimecres dia 17, a les 19.00 h al pati de la Biblioteca, Concert Mèxic canta havaneres. Indira Ferrer (soprano), Mauri Campos (guitarra solista) i Carles Casanovas (guitarra rítmica). Reserva prèvia al telèfon 972 304 809. Fundació Ernest Morató i Biblioteca de Palafrugell

I finalment, el dijous dia 18, a les 19.00 h al Pati de la Biblioteca, tornen les tradicionals Converses de barraca, aquest cop sota el títol de l’Associacionisme de Palafrugell: l’Econòmica, el Mercantil i el Fraternal. Ponents Marià Júdez, Guillem Frigola i Albert Juanola. Modera Sandra Bisbe. Reserva prèvia al telèfon 972 304 809

El Museu del Suro

El dissabte 13, primer dia de Festa Major, el Museu organitza a partir de les 09.30 h del mati, al Centre Cultural Bassa Rocas (Escoles Velles de Llofriu), l’activitat Pela de suro a bosc + visita al Museu + degustació vi DO Empordà. Preu 15 euros (adults), 8 euros (7 a 16 anys), gratuït (fins a 6 anys i persones amb discapacitat). Cal reserva prèvia al telèfon 972 307 825 o per WhatsApp al 618 495 640.

El mateix dia, a les 19.30 h, a l’Aparcament del Centre Tramuntana, Ruta pirata a Ermedàs i caminada comentada a les torres de defensa. Gratuïta. Programa Museus, espais de benestar. Reserva prèvia al telèfon 972 307 825 o per WhatsApp al 618 495 640.

El divendres dia 19 de juliol, a partir de les 18.00 h, al Museu de Suro de Catalunya, Taller de manualitats de suro. L’activitat és gratuïta i cal reserva prèvia al telèfon 972 307 825 o per WhatsApp al 618 495 640.

El dissabte 20 de juliol, a les 18.30 h al Museu del Suro de Catalunya, Visita guiada a l’exposició temporal Sentir la Sureda. A càrrec de Michele Curel, fotògrafa de la mostra, i un dels peladors que apareix a les seves fotografies. Gratuïta. Reserva prèvia al telèfon 972 307 825 o per WhatsApp al 618 495 640.

I finalment, el diumenge dia 21, a les 10.00 h a la Plaça de la Punxa, Pela urbana + taller familiar. Pela urbana de suro. Preu 6 euros (adults), 3 euros (de 7 a 16 anys i carnet Edunauta), gratuït (fins a 6 anys i persones amb discapacitat). Reserva prèvia al telèfon 972 307 825 o per WhatsApp al 618 495 640.

Altres activitats del programa

Cal destacar que durant els dies de Festa Major, La Fundació Vila – Casas i la Fundació Josep Pla també organitzen diverses activitats de caràcter cultural programades per aquests dies i destinades a tot tipus de públic.

Festa a la Nit

Els més joves també podran gaudir de la Festa Major amb la programació del Racó de la festa Major i la Festa a la Nit, especialment pensada per a ells i amb l’objectiu de promoure els grups locals. Així doncs, entre dijous 18 i diumenge 21, als escenaris de l’Institut Baix Empordà es podran veure CB Dreams; Lágrimas de sangre; DJ Ona Giner; Sexenni; Boom Boom Fighters and Cookan P; DJ Félix Torra; Les Que Faltaband i DJ Trapella.

Paral·lelament, aquests dies a les 8 del vespre, al pati de l’INS Baix Empordà, la música és protagonista amb els sopars i concerts del Racó de la Festa Major que organitza l’Associació Juvenil Birres Braves.

Punt de Salut i Punt Lila a la Festa a la Nit – Barraques

Els dies 18, 19, 20 i 21 de juliol es comptarà amb un Punt de Salut i un Punt Lila a la Festa a la Nit. Sensibilització i atenció a les violències masclistes i LGBTIfòbiques i promoció de la salut i reducció de riscos en l’àmbit de la sexualitat, les drogues, les pantalles i l’alimentació, entre altres. Àrea d’Acció Social, Ciutadania i Joventut

Podeu consultar tota programació al web palafrugellcultura.cat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*