Dimarts passat (26/11/24) va tenir lloc l’acte de presentació d’una nova edició del projecte Rossinyol, que ara s’inicia a Palamós i que s’allargarà fins a finals del mes de maig de l’any que ve.

La presentació va tenir lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament de Palamós, i va comptar amb la presència dels mentors i mentorats, dels seus familiars, de representants de les escoles del municipi participants, i de responsables del Servei de Ciutadania i Immigració de l’Ajuntament de Palamós.

Aquesta proposta esdevé una activitat d’extensió universitària mitjançant la qual s’ha creat una xarxa de dinàmiques entre estudiants universitaris (mentors) i alumnes dels centres educatius als municipis (mentorats), amb l’objectiu de potenciar la inclusió social, la ciutadania activa i el desenvolupament personal dels alumnes que participen en el projecte, mitjançant la realització d’activitats que facilitin el coneixement de l’entorn, del municipi on viuen, així com de l’ús social de la llengua catalana.

A Palamós aquesta iniciativa integradora compta enguany amb la participació de set joves mentorats de menys de 12 a 15 anys, estudiants d’ESO en els centres educatius del poble, i que fa relativament poc temps que han arribat al municipi.

En aquest cas els alumnes participants en l’edició del projecte Rossinyol d’enguany, són procedents d’Hondures (4), Colòmbia (2) i el Perú (1).

Les set mentores que acompanyaran aquests alumnes, han rebut una formació expressa per dur a terme aquesta funció, i són estudiants de la UdG, de les branques sanitària, social i d’educació.

A partir de la presentació realitzada dimarts passat les parelles ja poden fer les trobades que vulguin, fent activitats lúdiques-culturals programades pels voluntaris universitaris que els acompanyaran en totes elles. Les activitats programades es fan fora d’horari escolar (tardes i caps de setmana) amb un mínim de tres hores setmanals.

El projecte Rossinyol es porta a terme en diversos municipis de les comarques gironines.

En el cas de Palamós l’activitat és coordinada des del Servei de Ciutadania i Immigració, depenent de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Palamós, en col·laboració amb l’INS Palamós, l’Institut Escola Vila-romà i l’escola Vedruna Palamós, en conveni amb la Universitat de Girona; i la Fundació Girona, Universitat i Futur.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*