Aquest estiu, l’ajuntament de quart ha comptat amb la col·laboració de la gal·la, una estudiant del grau en geografia, ordenació del territori i gestió del medi ambient de la Universitat de Girona, que ha realitzat pràctiques als serveis tècnics municipals.
La seva tasca s’ha centrat en un treball de camp als nuclis de Quart, Palol d’Onyar i la Creueta, amb l’objectiu de recollir dades detallades sobre la dimensió i l’estat de les voreres. Aquesta anàlisi ha inclòs aspectes com l’amplada, el paviment, l’estat de conservació, els obstacles i barreres, els desnivells, els guals i la il·luminació, entre d’altres, per tal d’avaluar les condicions de seguretat i accessibilitat per als i les vianants.
Es tracta d’un projecte que ha comptat amb la participació tant de la Regidoria de Mobilitat, liderada pel regidor Ricard Ruiz de Morales, com de la Regidoria de Via Pública, encapçalada pel regidor Pere Cabarrocas.
Les dades recollides s’han organitzat en bases de dades compatibles amb sistemes d’informació geogràfica (SIG), que permeten visualitzar i analitzar la informació de manera precisa. Aquest treball representa un pas important per a la redacció d’un futur pla de voreres al municipi, el qual identificarà i prioritzarà les zones amb més necessitat d’actuacions.
Des de l’Ajuntament de Quart sabem que cal millorar la mobilitat dels veïns i veïnes pels carrers del municipi, especialment per garantir la seguretat i la inclusió de les persones amb mobilitat reduïda. Per això, aquest projecte d’anàlisi de les voreres constitueix el primer pas per a la seva millora. Esperem que pròximament es puguin iniciar actuacions puntuals per solucionar les problemàtiques més urgents i avançar cap a un municipi més accessible per a tothom.