La iniciativa promou la divulgació i la pràctica universal de la música a través de la participació ciutadana

“La teva ciutat s’omple de pianos” arribarà per primer cop a Girona divendres de la setmana que ve, dia 4 d’octubre, amb set pianos de cua, dos dels quals de gran cua, repartits per ubicacions destacades de la ciutat. La iniciativa és organitzada per la Fundació Occident, de GCO (Grup Catalana Occident), i el Concurs Internacional Maria Canals, i compta amb la col·laboració amb l’Ajuntament de Girona i la Fundació La Ciutat Invisible.

Entre les 11 i les 20 h, els set pianos estaran a disposició de músics professionals, estudiants de música, aficionats/ades, professors/ores i alumnes de centres escolars, nens, nenes i qualsevol persona espontània que vulgui viure l’experiència d’aquesta iniciativa singular.

Els set pianos es podran trobar les ubicacions següents: plaça de Sant Feliu, plaça de la Independència, plaça del Vi, rambla de la Llibertat-carrer de l’Argenteria, carrer de les Hortes-carrer de Santa Clara, pont de Pedra-rambla de la Llibertat i Casa de Cultura.

Els millors moments de la jornada es podran compartir a les xarxes socials mitjançant fotografies, vídeos i missatges amb l’etiqueta #PianosGirona.

“Estem molt contents que els carrers de Girona s’omplin de pianos, de música i de cultura. Es tracta d’una gran iniciativa per acostar la cultura a la ciutadania i fer-la més accessible, objectiu que compartim plenament des de l’Ajuntament de Girona”, ha afirmat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats Bartrina.

El programa “La teva ciutat s’omple de pianos” pretén promoure la divulgació i la pràctica universal de la música a través de la participació ciutadana. Es tracta d’una de les activitats més destacades que organitzen de manera conjunta la Fundació Occident i el Concurs Maria Canals per acostar la música a la població de tota la geografia espanyola.

“Ens entusiasma portar la iniciativa a Girona, una ciutat tan implicada amb la cultura i que coneixem força bé per la nostra col·laboració amb la Fundació Ciutat Invisible i el nostre projecte ‘Poetitza’t. Poesia a les aules’. Esperem que tot el món s’acosti a conèixer aquesta jornada musical tan especial i animem tots els gironins i visitants a gaudir d’aquests set pianos que, sens dubte, animaran els carrers de la ciutat”, ha assegurat el director de Fundació Occident, Ignacio Gallardo-Bravo.

Per part seva, Jordi Vivancos, director del Concurs Maria Canals, ha indicat que “aquesta iniciativa ens permet acostar la música i, en concret, el piano a tota la societat, a més d’ajudar-nos a descobrir nous talents del piano i a fomentar la participació en el Concurs Internacional de Música Maria Canals”.

L’estreta col·laboració entre la Fundació Occident i el Concurs Maria Canals ha permès portar aquesta activitat cultural a diverses ciutats de tot el territori, com ara Barcelona, Madrid, Bilbao, Sevilla, Cadis, Màlaga, Salamanca, Toledo, Santiago de Compostel·la, València, Lleó, Granada, Sant Sebastià, Saragossa, Càceres, Santander, Còrdova, Palma o Valladolid. Després de Girona, la iniciativa se celebrarà a Madrid el 25 d’octubre de 2024.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*