El castell de Calonge va ser testimoni aquest dimarts al vespre de l’entrega dels II Premis Poble de l’Any, una iniciativa del grup de comunicació Prensa Ibérica, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. L’acte, conduït per l’humorista Fel Faixedas, va comptar amb les intervencions de Fèlix Noguera, director general de Prensa Ibérica Catalunya i Balears, i Jordi Soler, alcalde de Calonge i Sant Antoni.

Hi havia tres categories: Poble Sostenible, Poble Turístic i Poble Cultural. Calonge i Sant Antoni era un dels candidats a Poble Sostenible de l’Any, juntament amb Avià (Berguedà), Senterada (Pallars Jussà) i Palafolls (Maresme), que es va acabar emportant el guardó pels esforços continuats per millorar l’eficiència i la sostenibilitat hídrica i energètica del municipi. Va recollir el premi l’alcalde del municipi, Francesc Alemany.

El Vendrell (Baix Penedès) va ser proclamat millor Poble Turístic de l’Any. Competia amb Besalú (Garrotxa), Tavertet (Osona) i Vilanova de Meià (Noguera). El batlle vendrellenc, Kenneth Martínez, va ser l’encarregat de recollir un guardó atorgat per la combinació de cultura, història, naturalesa i platja que ofereix el municipi penedesenc.

El premi al Poble Cultural va ser per Calonge de Segarra (Anoia). L’equip de govern al complet, encapçalats per l’alcalde Xavier Nadal, van rebre aquest premi amb motiu de la promoció que el municipi fa del patrimoni miner, que va ser una de les principals activitats econòmiques de la zona de l’Alta Segarra. La resta de finalistes eren Planoles (Ripollès), Taüll (Alta Ribagorça) i Vilalba dels Arcs (Terra Alta).

Durant la cloenda de l’esdeveniment, Jordi Soler, alcalde de Calonge i Sant Antoni, va manifestar que “aquest acte representa un reconeixement a tots aquells petits municipis que treballem amb projectes singulars i que ens permeten posar en valor el nostre municipi i, per conseqüència, la nostra comarca. És per això que considero una molt bona oportunitat apostar per iniciatives municipals que sovint sorgeixen del món de les idees i que, per la seva singularitat, queden diferenciats respecte a un món globalitzat.”

Calonge i Sant Antoni, guanyador el 2022 i amfitrió el 2024

El motiu pel qual Calonge i Sant Antoni va acollir els II Premis Poble de l’Any és que a la primera edició, celebrada el 2022, va guanyar com a Poble Cultural, gràcies a la iniciativa Calonge, Poble de Llibres. La intenció del grup Prensa Ibérica -que aglutina mitjans com El Periódico, Sport, Diari de Girona, Regió7 i Empordà, entre molts altres- és organitzar aquests premis cada any, a excepció dels anys d’eleccions municipals, com és el cas del 2023. És d’esperar, doncs, que un dels tres municipis guanyadors d’enguany -Calonge de Segarra, El Vendrell o Palafolls- sigui la pròxima seu dels premis Poble de l’Any.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*