Unes cinquanta persones van assistir a la segona jornada de portes obertes del curs 2024-25 del Campus de l’Experiència de Calonge i Sant Antoni celebrada aquest dimecres 19 de setembre a la tarda al castell de Calonge. El Campus de l’Experiència és un programa universitari dirigit a la població més gran de 50 anys de les comarques de Girona i té lloc al castell de Calonge. De la mà de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), Calonge i Sant Antoni va viure la seva primera edició durant el curs 2023-24. En aquesta ocasió es donava a conèixer la segona edició del programa formatiu al municipi.

La jornada va comptar amb una presentació del Campus de l’Experiència per part del seu director, el doctor Jordi Miralbell, seguida de la conferència ‘L’educació, un tresor a qualsevol edat’ i una dinàmica de grup, a càrrec del coordinador pedagògic del Campus de l’Experiència, el doctor Salvador Vidal. Finalment, l’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, va cloure la jornada i va haver-hi un refrigeri per als assistents.

El Campus de l’Experiència es tracta d’un programa de formació per a sèniors pioner que permet obtenir un títol que s’emmarca en el projecte Campus de l’Experiència de UIC Barcelona, que fomenta l’interès per nous àmbits del saber i capacita els participants per assumir la responsabilitat de noves tasques, mitjançant l’aprenentatge continu i el treball de recerca en grup. En definitiva, mantenir-se actiu i millorar la qualitat de vida. L’objectiu principal és la realització personal de les persones grans i la seva adaptació a l’entorn, que és constantment canviant. El Campus de l’Experiència té una durada de tres cursos, i no es requereix cap títol previ per cursar-lo. Les assignatures pertanyen als àmbits de la història, l’art, la filosofia, la literatura, la ciència, la tecnologia, el dret, l’economia, la sociologia, i la psicologia i ciències de la salut. Disposa també de seus a Barcelona, el Penedès i Andorra.

A Calonge i Sant Antoni el primer curs va començar l’octubre del 2023 amb 67 alumnes. Ara tot està a punt per reprendre les classes de nou el 9 d’octubre -fins al 10 de juny del 2025- amb un número de participants superior.

Per a més informació i inscripcions al curs 2024-25 els interessats es poden dirigir a la direcció de correu electrònic a activa@calonge.cat o als telèfons 972609411 i 972660375.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*