El curs de llengua catalana nivell 1, el curs de llengua castellana nivell 3, el de conversa avançada en anglès o el d’iniciació a la informàtica són les principals novetats d’aquesta edició. 

L’oferta formativa d’enguany està formada per una vintena de cursos estructurats en tres blocs: educació per adquirir competències transprofessionals, educació per a la cohesió i participació social i educació general i accés al sistema educatiu per a adults.

Les inscripcions per a poder accedir als cursos estan obertes fins a exhaurir les places.

 

L’Escola Municipal d’Adults de l’Ajuntament de Palamós ha iniciat aquesta setmana el nou curs 2024-2025, enguany amb una oferta d’una vintena de cursos estructurats en tres blocs formatius diferents i entre els quals hi ha quatre novetats destacades.

La regidoria d’Ensenyament ha volgut donar un nou impuls a l’educació i el desenvolupament personal dels ciutadans i ciutadanes del municipi des de l’Escola Municipal d’Adults, per aquesta raó, en l’oferta formativa de la programació d’enguany, destaquen les novetats dels cursos de llengua catalana de nivell 1 (A1); el de conversa avançada en anglès; els cursos d’iniciació a la informàtica, que des d’aquest curs seran oficials (COMPETIC nivell inicial i primer nivell), i el curs de llengua castellana de nivell 3 (B1).

Pel que fa al curs de llengua catalana Nivell 1 (A1) del  Marc  Europeu Comú de referència per a les llengües, és requisit indispensable per a l’arrelament social al territori, i es complementa amb els cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística que programa cursos bàsics de nivell A2. En coordinació amb el Servei de Ciutadania i Immigració de l’Ajuntament de Palamós i el CNL, s’ha establert l’itinerari de derivació segons el perfil i necessitat de l’alumne/a. 

Amb la implementació d’aquest nou curs de català a l’EMAP, s’aposta per a  complementar les accions de les polítiques d’acollida, amb l’aprenentatge de la llengua com a part del procés d’integració dels nouvinguts a la societat catalana.

A banda d’aquestes novetats, l’Escola Municipal d’Adults de Palamós ofereix els cursos de preparació per a les proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà i superior, per a la prova lliure de graduat en educació secundària (GESO) i per a les proves d’accés a la universitat. També inclou cursos de formació instrumental i bàsica (alfabetització), inicial i bàsics (iniciació a la llengua oral i escrita, competències bàsiques), cursos d’idiomes (català, un nivell; anglès, cinc nivells i un curs de conversa avançada; castellà, tres nivells, i francès, tres nivells) i competic informàtica inicial per a adults, dos nivells.

Les activitats formatives de l’Escola Municipal d’Adults tenen lloc a les instal·lacions de l’Aula d’Aprenentatge, a l’antiga escola Vila-romà. 

 

Matrícula viva durant tot el curs

Tot i que algunes de les formacions ja s’han iniciat aquesta setmana, la matrícula per a tots els cursos que s’ofereixen des de l’Escola Municipal d’Adults de Palamós és viva i, per tant, mentre hi hagi places lliures, es podran fer inscripcions trucant al telèfon 972 60 08 10, en horari de matins. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*