Quatre dies de festival promovent la cultura del jazz amb classes de balls de swing i afrofusion, concerts, exhibicions, competicions i taules rodones.

Del 5 al 8 de setembre a la Casa Albatros de Llafranc (Palafrugell).

Més de 12 ballarins referents tant de l’escena internacional de les danses de swing com de danses urbanes africanes i 2 bandes de reconegut prestigi.

Aquest cap de setmana, el festival Swim Out Costa Brava ha reunit per novè any a més de 600 ballarins d’arreu a Llafranc. L’esdeveniment s’ha consolidat com a espai de promoció de la cultura de la música i balls vinculats al jazz i d’intercanvi de coneixements amb altres disciplines de l’escena de les danses urbanes africanes.

És un festival que ha posicionat de nou el municipi de Palafrugell a nivell internacional, amb un gran impacte tant a nivell cultural com de dinamització econòmica i turística del territori. Més del 70% dels participants procedeixen de l’estranger, amb una important afluència enguany de persones de Taiwan, Turquia, França, Països Baixos, Àustria i Irlanda.

El format del festival és un summer camp, on s’ha allotjat als balladors que han conviscut durant quatre dies a Llafranc, han rebut classes amb reconeguts professors de Lindy Hop i Solo Jazz de l’escena internacional i han ballat al ritme de bandes de músics de renom.

Entre els ballarins professors que han impartit les classes de swing es destaquen artistes com els estadounidencs Tyedric Hill, Laura Glaess, AJ Howard, la francesa Alice Mei, o la lituana Pamela Gaizutyte. Entre totes les activitats que ofereix el festival, un dels moments més destacats ha estat la festa del dissabte nit, amb la música en viu de Shirt Tail Stompers i Swing Shouters en format batalla de bandes, tal com feien les big bands dels grans músics del jazz com Count Basie, Duke Ellington o Benny Goodman durant l’era del swing.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*