L’Ajuntament de Calonge Aquest mes de setembre s’ha donat per finalitzat el servei de bus llançadora gratuït que el passat mes d’agost va entrar en funcionament per unir Sant Antoni amb Calonge. Concretament, la prestació ha donat servei a un total de 1.260 persones usuàries en un sol mes.

El resultat de la prova pilot que va posar en marxa l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i que ha estat operada per l’empresa experta en mobilitat de persones Moventis, ha sigut del tot satisfactori i ha assolit el propòsit inicial d’unir dos destacats pols d’atracció turística del municipi: la primera booktown de Catalunya i un dels pobles costaners més visitats de la Costa Brava, fent-los més accessibles.

Durant el mes de servei, s’ha ofert un recorregut diari des de les 17.15 fins a les 20.15 hores entre la plaça de Catalunya de Sant Antoni amb parada a una desena de punts, sent el més destacat el centre de Calonge, Poble de Llibres. Cada una de les expedicions feia parada també a les principals zones d’allotjaments turístics del municipi, per tal que els turistes interessats a utilitzar el servei poguessin fer-ho sense haver-se de desplaçar amb el seu vehicle privat.

Albert Ros, regidor de Turisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, ha valorat el resultat del servei positivament: “la valoració és positiva, sobretot perquè les llibreries i els negocis del centre de Calonge han notat un augment de l’afluència de gent durant les tardes d’agost. Per tant, s’ha complert aquest objectiu. Sí que hem observat que hi ha certs aspectes a millorar, però tot just era la primera vegada que s’oferia el servei i n’hem après de cara a futures edicions. Volem que la iniciativa es repeteixi l’any que ve”.

En paraules d’Enric Gimeno, gerent de Moventis Sarfa, “el resultat del servei ha estat del tot satisfactori i ha posat de manifest una demanda que feia anys que existia. Moventis té un clar compromís per a millorar la mobilitat de les persones i per a ser agent actiu en el desenvolupament dels territoris en els quals té presència. És per això que operar un servei com el del bus llançadora de Sant Antoni amb Calonge ha esdevingut una rellevant fita per a l’empresa”.

Els optimistes resultats de l’operació han posat de manifest la bona acollida que ha tingut per part de les persones usuàries del transport col·lectiu de la zona, tanmateix s’hauran de tenir en compte una sèrie de modificacions per oferir un millor servei de cara a l’any vinent. Entre d’altres, l’Ajuntament i Moventis treballaran plegats per ajustar-se a les necessitats dels passatgers, amb una variació horària d’acord amb les necessitats de la població,  arrencant i acabant una hora més tard, i per donar a conèixer en major mesura el servei entre clients turistes de les zones dels càmpings, promovent així l’ús del transport col·lectiu envers del vehicle privat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*