La jornada de informativa tindrà lloc el dimecres 18 de setembre al castell de Calonge.

El Campus de l’Experiència és un programa universitari de la UIC Barcelona dirigit a la població major de 50 anys de les comarques de Girona que té lloc a Calonge i Sant Antoni i que va viure la seva primera edició durant el 2023-24.

El castell de Calonge acollirà una jornada informativa per presentar el segon any del Campus de l’Experiència a Calonge i Sant Antoni el dimecres 18 de setembre a partir de les 16 hores.

El Campus de l’Experiència és un programa universitari dirigit a la població sènior de les comarques de Girona i té lloc al castell de Calonge. De la mà de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), Calonge i Sant Antoni va viure la seva primera edició durant el curs 2023-24. En aquesta ocasió es donarà a conèixer la segona edició del programa formatiu al municipi per segona vegada enguany, després de la jornada de portes obertes que va tenir lloc el 22 de maig.

La jornada comptarà amb una presentació del Campus de l’Experiència per part del seu director, el doctor Jordi Miralbell, seguida de la conferència ‘L’educació, un tresor a qualsevol edat’, a càrrec del coordinador pedagògic del Campus de l’Experiència, el doctor Salvador Vidal. Finalment, l’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, clourà la jornada i hi haurà un refrigeri per als assistents.

El Campus de l’Experiència es tracta d’un programa de formació per a majors de 50 anys  pioner que permet obtenir un títol que s’emmarca en el projecte Campus de l’Experiència de UIC Barcelona, que fomenta l’interès per nous àmbits del saber i capacita els participants per assumir la responsabilitat de noves tasques, mitjançant l’aprenentatge continu i el treball de recerca en grup. En definitiva, mantenir-se actiu i millorar la qualitat de vida. L’objectiu principal és la realització personal de les persones grans i la seva adaptació a l’entorn, que és constantment canviant. El Campus de l’Experiència té una durada de tres cursos, i no es requereix cap títol previ per cursar-lo. Les assignatures pertanyen als àmbits de la història, l’art, la filosofia, la literatura, la ciència, la tecnologia, el dret, l’economia, la sociologia, i la psicologia i ciències de la salut. Disposa també de seus a Barcelona, el Penedès i Andorra.

A Calonge i Sant Antoni el primer curs va començar l’octubre del 2023 amb 67 alumnes. Ara tot està a punt per reprendre les classes de nou a l’octubre amb un número de participants superior.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*