Quatre dies de festival promovent la cultura del jazz amb classes de balls de swing i afrofusion, concerts, exhibicions, competicions i taules rodones.

Del 5 al 8 de setembre a la Casa Albatros de Llafranc (Palafrugell).

Artistes referents tant de l’escena internacional de les danses de swing com de danses urbanes africanes.

Inclou mercat de roba i sabates vintage i també foodtrucks.

El festival Swim Out Costa Brava és un festival de música i balls, principalment de swing, que reunirà per novè any a més de 600 ballarins d’arreu del món del 5 al 8 de setembre a la casa Albatros de Llafranc. L’esdeveniment que promou la cultura del jazz, nascuda a la comunitat afroamericana de la Nova York dels anys 20 i 30, no només a través de la seva riquesa musical sinó també a través dels seus balls com el lindy hop, el solo jazz o el tap dance.

És un festival que posiciona el municipi de Palafrugell a nivell internacional, amb un gran impacte tant a nivell cultural com de dinamització econòmica i turística del territori. Més del 70% dels participants procedeixen de l’estranger, amb una important afluència enguany de persones de Taiwan, Turquia, França, Països Baixos, Àustria i Irlanda.

El format del festival és un summer camp, on s’allotja als balladors que conviuen durant quatre dies a Llafranc, reben classes amb reconeguts professors de Lindy Hop i Solo Jazz de l’escena internacional i ballen al ritme de bandes de músics de renom. També ofereix activitats marítimes que permeten als participants descobrir el litoral de Llafranc i Calella de Palafrugell amb racons amagats de gran bellesa.

Un dels grans reclams del festival és el cartell d’artistes que en formen part, tant músics com ballarins. Les classes de balls de swing són dirigides per ballarins referents de l’escena internacional. Entre els ballarins professors que imparteixen les classes de swing hi figuren destacats artistes com els estadounidencs Tyedric Hill, Laura Glaess, AJ Howard, la francesa Alice Mei, o la lituana Pamela Gaizutyte. També formen part del cartell de professors, la rellevant ballarina de l’escena espanyola Ariadna Beltran. Entre els professors de danses africanes urbanes, els artistes convidats són els referents Mamy i Arsène Etaba.

Les festes de nit són a càrrec de les bandes Shirt Tail Stompers i Swing Shouters. Dijous tocaran els músics de swing de Londres, Shirt Tail Stompers, mentre que divendres tocaran la banda francesa, Swing Shouters. Dissabte és la festa més important on tocaran separadament la banda Shirt Tail Stompers i també Swing Shouters. En un tercer set, les dues bandes compartiran escenari per tocar conjuntament en una batalla de bandes, tal com feien les big bands dels grans músics del jazz com Count Basie, Duke Ellington o Benny Goodman durant l’era del swing.

A més de concerts de música en viu, les festes compten amb competicions de ball i exhibicions. També hi ha un espai de restauració amb les foodtrucks de Creperie de Marione, així com un mercat de botigues de roba i sabates vintage amb marques com La Chula o Slide & Swing.

El festival reivindica el feminisme i l’antiracisme, per això tota la programació promou aquests valors de manera transversal. D’una banda, impulsa la contractació de dones artistes que treballen com a ballarines, mestres de cerimònies, dj, fotògrafes, etc. durant el festival. També fomenta un espai segur i de sensibilització contra la violència masclista i la homofòbia a través d’un punt lila i d’un codi de conducta, entre d’altres accions.

Els tiquets amb classes incloses ja no estan a la venda però es poden aconseguir entrades per les festes de nit des de 35€ a la web www.swimoutcostabrava.com o directament a taquilla a la casa Albatros de Llafranc, al paratge de Farena s/n. Per tal d’acostar el festival a la població local, l’organització ofereix un descompte especial als palafrugellencs i palafrugellenques a un preu reduït de 20€ l’entrada.

La direcció del festival corre a càrrec de l’associació Windy Hoppers, amb Alba Casadellà Almar i Jose María Farfán al capdavant, la qual organitza també un altre dels esdeveniments referents de l’escena del swing internacional, el festival La Jam a Barcelona. El festival rep el suport de l’Ajuntament de Palafrugell i la Diputació de Girona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*