El festival tindrà lloc del 12 de setembre al 8 de desembre de 2024.

Enguany s’allargarà 11 setmanes, entre el 12 de setembre i el 8 de desembre, i portarà 23 espectacles internacionals, 25 coproduccions i 21 estrenes, per 10 poblacions catalanes. En total, 185 representacions amb més de 58.647 entrades a la venda, la qual s’obrirà el proper 3 i 4 de setembre – en compra preferent – i el 5 en taquilla oberta.

Com ja és habitual, Temporada Alta porta una selecció de l’escena internacional. L’aposta d’aquesta edició és enfortir els vincles amb projectes europeus, presentant fins a quatre coproduccions internacionals, i continuar apostant per reforçar els lligams amb l’escena llatinoamericana a través del cicle Connexió Iberoamèrica -que proposa 8 espectacles, 5 dels quals per primera vegada a Catalunya. A escala internacional, també pren força la renovada Setmana de Programadors, que enguany es passa a anomenar Big Bang i agrupa una explosió de propostes de creació contemporània.

El festival gironí es manté fidel a l’impuls de la creació catalana, coproduint 11 espectacles d’autoria catalana. Aquest impuls tindrà un exemple durant el cap de setmana inaugural, farcit d’estrenes amb grans noms de l’escena de casa nostra com Jordi Casanovas, autor i director d’Allà lluny hi ha una caseta, o Josep Maria Mestres, que dirigirà Un matrimoni a Boston amb Emma Vilarasau, Marta Marco i Emma Arquillue com a intèrprets.

En definitiva, la tardor teatral tornarà a estar marcada per les propostes escèniques del festival, que diversifica la seva oferta cultural i complementa les propostes de teatre amb dansa, circ, familiar, música i cinema, pensant en tots els públics i edats.

El festival acollirà 21 estrenes absolutes, 7 estrenes a l’Estat i 14 estrenes a Catalunya i 23 espectacles internacionals de 17 països, en una 33a edició amb prop de 185 representacions inicials i 58.647 entrades a la venda.

La tardor teatral tornarà a estar marcada per les propostes escèniques del festival, que mira cap a Europa coproduint obres com Bérenice, de Romeo Castellucci amb Isabelle Huppert, Paisatge Compartits, liderada per Caroline Barneaud i Stefan Kaegi, Un sublime error de la companyia belga Needcompany o Totentanz. Morgen ist die frage, la nova aposta de La Veronal.

Tre modi per non morire amb la direcció i interpretació de Toni Servillo, Dans la mesure de l’impossible de Tiago Rodrigues, o Age of content de la companyia (La)Horde, que lidera el Ballet Nacional de Marseille, són alguns dels espectacles internacionals que, juntament amb les coproduccions i les propostes de Connexió Iberoamèrica, configuren el cartell d’enguany.

Com a pòrtic del Temporada Alta, abans de la inauguració oficial, es podran veure cinc funcions de Carmina Burana, l’espectacle de la Fura dels Baus que arriba al festival després de captivar més de 400.000 espectadors a Europa, Àsia i Amèrica.

Temporada Alta prepara un cap de setmana inaugural farcit d’estrenes: l’aposta del director i dramaturg Jordi Casanovas (Allà lluny hi ha una caseta), la versió lliure de Gaviota del director argentí Guillermo Cacace, l’estrena absoluta de David Mamet amb Emma Vilarasau, Marta Marco i Emma Arquillué a escena (Un matrimoni a Boston) i el projecte europeu Paisatges compartits, entre d’altres propostes.

El festival es manté fidel a l’impuls de la creació escènica catalana i aquest any coproduirà 11 espectacles de creació catalana d’artistes com Oriol Pla (Gola), Lucia del Greco (Pura passió), Jordi Casanovas (Allà lluny hi ha una caseta), cabosanroque (El castor que plorava), Aina Tur (Sis hectàrees d’oliveres), Llàtzer Garcia (Bartleby), Les impuxibles (Caramel) i José y sus hermanas (Morir lo hace todo el mundo).

El cicle Connexió Iberoamèrica torna amb força presentant 8 espectacles i diverses estrenes a Catalunya: Centroamérica de Lagartijas tiradas al sol, Kill me de Marina Otero, Tierra de Sergio Blanco i Temis de la Compañía Bonobo són algunes de les obres més destacades.

La Setmana de Programadors rep un nou impuls i passa a anomenar-se Big Bang per mostrar una explosió de talent aprofitant la presència de programadors internacionals. Aquells dies es podran veure artistes com Romeo Castellucci amb Isabelle Huppert, La Veronal, cabosanroque, Azkona-Toloza, El Conde de Torrefiel, Atresbandes o Marina Otero.

En aquesta 33a edició destaquen les lectures dramatitzades amb grans noms de l’escena catalana com Jordi Boixaderas (Rousseau), Pere Arquillué i Josep Maria Fonalleras (Fe, fidelitat i saviesa), Carme Elias i Ramon Madaula (Cartes d’amor) i Carlos Cuevas (Thoreau – Walden).

La Fundació La Ciutat Invisible, amb el projecte A Tempo, torna a les aules amb 11 propostes adreçades a educació infantil, primària, secundària i especial i organitza de nou el Torneig de Dramatúrgia als Instituts.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*