La programació s’inicia el 24 de juliol i finalitza el 6 de setembre.

Aquest mes de juliol tona la programació del Cicle de concerts de música de clàssica de Joventuts Musicals a Palafrugell. Enguany amb un cartell que presenta un total de set concerts, els quals van des de la música clàssica, passant per òpera i la música antiga.  La majoria de funcions tindran lloc a l’espai de l’església de Sant Pere de Calella i un concert, concretament l’últim de la programació es desenvoluparà a l’ermita de Sant Sebastià.

Els concerts s’iniciaran el proper divendres dia 24 de juliol, amb el recital de piano de Laura Ballestrino i finalitzaran el 6 de setembre amb l’actuació d’Alena & Josep Duo.

Programa:

ODISSEYA – Laura Ballestrino, piano
Dimecres, 24 de juliol de 2024, 20.00h. Església de Sant Pere de Calella
ODISSEYA – Laura Ballestrino, piano

Odysseia és una travessia musical que comença a la Mediterrània i finalitza a Amèrica. En aquest recorregut coneixerem diferents paisatges sonors, des de la visió de quatre grans compositors al piano: Frédéric Chopin, Isaac Albéniz, Antón García Abril i Samuel Barber. El viatge comença a Espanya amb els Preludis Pp. 28 de Chopin, la música del qual ens transporta a l’estada del compositor a Valldemossa, Mallorca on va finalitzar aquestes breus i poètiques composicions l’hivern de 1838.

CASABLANCAS, CASALS & OTHERS: CATALAN CELLOWORKS – Dmitry Yablonsky & Laia Martin
Dimecres 31 de juliol de 2024 a les 20.00 h. Església de Sant Pere de Calella
CASABLANCAS, CASALS & OTHERS: CATALAN CELLOWORKS – Dmitry Yablonsky, cello; Laia Martin, piano

L’oblit, la recuperació i la transcripció són al rerefons d’aquesta programació. Les obres de Franz Schubert i Pau Casals malauradament van estar anys sense ser interpretades després de la seva composició. La sonata Arpeggione de Schubert, a més, va ser transcrita per a altres instruments en la seva recuperació.

RECITAL LÍRIC-ELS TRES TENORS
Dimecres 07 d’agost de 2024 a les 20.00 h. Església de Sant Pere de Calella
RECITAL LÍRIC-ELS TRES TENORS – Vicenç Esteve, tenor; Jesús Piñeiro tenor; Sergi Giménez Carreras, tenor; Alessio Coppola, Piano.

Qui no recorda els increïbles concerts dels Tres tenors? Cap allà els anys 90, Luciano Pavarotti, Plàcido Domingo i Josep Carreras, sota la batuta de Zubin Metha, es reuniren per apropar al gran públic obres sublims que fins aleshores no havien sortit de teatres d’òpera. D’aquesta manera van popularitzar l’òpera obrint-la de bat a bat a milions de persones. Temes emblemàtics com Nessun dorma, O sole mio, Core’ngrato, La donna è mobile, Granada, i tants d’altres van arribar a les places d’arreu del món. De la mà dels tenors Sergi Giménez, Vicenç Esteve i Jesús Piñeiro, acompanyats pel mestre Alessio Coppola al piano,  volem brindar un homenatge fresc i divertit a aquests tres exponents de la lírica, així com als eterns  compositors.

QUARTET VOCAL MÚSICA NUA: “MÉS ENLLÀ DE LES OMBRES”
Dimecres, 14 d’agost de 2024, 20.00h. Església de Sant Pere de Calella
ALBA BOSCH, soprano – GLÒRIA GARCÉS, mezzosoprano – EDUARD MAS, tenor – JOAN RIGAT, baríton

Música Nua és un quartet vocal que neix de la trobada en l’espai-temps de quatre cantants amb trajectòries diferents però amb un punt en comú:   compartir el pur gaudi de l’experiència vocal a cappella.
En el seu debut com a formació presenten Més enllà de les ombres, un concert en el que, de la mà d’únicament les seves magnífiques veus i un repertori molt cuidat i poètic, aniran teixint històries cantades que es submergeixen en les llums i ombres de la humanitat i faran viatjar a l’espectador per quatre segles de música vocal.

TXAIKOVSKI AMB VIOLÍ, VIOLONCEL I PIANO
Dimecres 21 d’agost de 2024 a les 20.00 h. Església de Sant Pere de Calella
MIQUEL MUÑIZ, violí- ALBA URBANO, violoncel – RAFAEL KYRYCHENKO, piano

Piotr Ilitx Txaikosvki, el més gran compositor de ballets, va compondre una sola obra per a trio amb piano, que amb el temps s’ha transformat en una de les més emblemàtiques del repertori cambrístic. És una gran obra, de gairebé 50 minuts de durada i d’una complexitat musical i tècnica molt elevades. El concert es completarà amb dos trios amb piano, obres de D. Xostakovitx i de Joaquín Turina.

“PAISATGES” & ORQUESTRA ORTHEMIS
Dimecres 28 d’agost de 2024 a les 20.00. Església de Sant Pere de Calella
ORQUESTRA ORTHEMIS- Joaquim Piqué, Director

Una llarga trajectòria acompanya a l’Orthemis – Nova Orquestra de Cambra de l’Empordà (OCE). Els seus orígens es remunten a l ?any 1989, quan va ser fundada com una iniciativa per portar la música clàssica als pobles de Girona. Tot i que, des de llavors, ha expandit el seu circuit de concerts i ha dut a terme gires per quaranta-quatre països que abasten cinc continents, amb actuacions a Catalunya i la resta d ?Espanya, i també per Alemanya, Suïssa, Escòcia, i fora d ?Europa, per Shanghai, Honk Kong, Mèxic i Turquia.

ALENA & JOSEP DUO
Divendres 06 de setembre de 2024 a les 19.00. Ermita de Sant Sebastià de Palafrugell
Alena Tikhmanovich, Violoncel; Josep Manzano, Guitarra

El seu repertori ofereix obres de A.Vivaldi, J. Pachelbel, J. S. Bach, J. F. Burmüller, J. Ferrer, E. Granados, A. Piazzola

Venda d’entrades:
Per internet, fins a les 14:00h del mateix dia del concert.
Web de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palafrugell: https://palafrugell.koobin.com/index.php?action=PU_evento&Ev_id=1967
Al Teatre Municipal de Palafrugell (TMP) Tel. 972 611 172, de dilluns a divendres de 10.00 a 13.00
1 hora abans a la mateixa taquilla del concert (Museu del suro o TMP)

Els preus de les entrades:
Tarifa general – 15€
Aturats, Carnet Jove, Família nombrosa, majors de 65 anys – 10€
Entre 12-18 ANYS – 5€
Socis, estudiants Escola de Música de Palafrugell i menors de 12 anys – GRATUÏT

FES-TE’N SOCI!
Quota anual: 30€
Entrada gratuïta a tots els concerts programats. Descomptes i avantatges a altres entitats col·laboradores arreu de Catalunya.
Més informació al web https://associacions.joventutsmusicals.cat/palafrugell/

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*