S’han realitzat mostrejos entre la platja de Llafranc i la de Sant Roc de Calella de Palafrugell.

Aquest estiu, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell ha finalitzat la segona temporada de mostrejos del projecte Surfing for Science a Palafrugell, un projecte de ciència ciutadana impulsat per la Universitat de Barcelona i l’entitat sense ànim de lucre Surfrid España, amb l’objectiu d’avaluar la presència de microplàstics al mar.

En dos anys s’han realitzat 40 mostrejos amb caiac en el trajecte entre la platja de Llafranc i la platja de Sant Roc de Calella de Palafrugell, on hi ha participat 33 persones voluntàries.

L’objectiu final del projecte és doble: per una banda, l’objectiu científic del projecte és determinar l’abundància i característiques dels microplàstics en zones molt properes a la costa, per tal d’omplir una llacuna de coneixement en aquesta zona crítica d’intercanvi entre el medi terrestre i el medi marí. D’altra banda, l’objectiu és augmentar la cultura científica de la societat en relació a la contaminació per plàstic a partir de la recollida de mostres científiques.

Finalment, destacar que el dimecres dia 7 d’agost, a les 7 de la tarda, es farà una xerrada sobre el projecte i els resultats a Palafrugell al local social de l’AVAC a Calella de Palafrugell.

El resultats de les mostres recollides al litoral de Palafrugell es poden consultar a https://litter.shinyapps.io/surfingforscience2/

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*