Aquest divendres passat va tenir lloc la inauguració de l’exposició Retrat d’una Època al carrer del Teatre Vell de la Bisbal d’Empordà, amb imatges del fotògraf bisbalenc Emili Casas i Masbernat (1892-1951). L’acte, organitzat per l’Arxiu Comarxal del Baix Empordà, va comptar amb la participació d’Òscar Aparicio, alcalde de la Bisbal d’Empordà; Eva Rovira, tinent d’alcalde de la Bisbal d’Empordà; Glòria Marull, presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà; Enric Marquès, vicepresident primer, Carme Maria Marugan, arxivera de l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà i Antoni Martí, de Videoplay.
L’esdeveniment va ser un homenatge a la mirada única d’Emili Casas, qui entre 1906 i 1951 va capturar l’essència del territori i la seva gent. És gràcies a la generositat del seu fill, Enric Casas, que avui es pot gaudir d’aquest valuós fons a l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà.
L’exposició consta de deu imatges de grans dimensions (2 x 3 metres) situades al carrer Teatre Vell, integrant l’art fotogràfic en el paisatge urbà. A més, es pot veure la càmera original d’Emili Casas a la sala de consulta de l’arxiu, oferint un context del seu treball. Les imatges no només són testimonis visuals del nostre passat, sinó també finestres obertes a les arrels i història col·lectiva del Baix Empordà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*