Des de l’Ajuntament es duran a terme accions de visibilitat institucional i accions formatives.

Palafrugell se suma un any més a la commemoració del 28J, Dia Internacional per l’alliberament LGBTI+ o Dia Internacional de l’Orgull, amb un seguit d’accions destinades a la conscienciació de tota la ciutadania en referència a les temàtiques vinculades a les persones LGTBI+.

El 28 de juny és el dia de referència per a la reivindicació dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals, i commemora els fets ocorreguts el 1969 a Nova York arran d’una batuda de la policia al bar d’Stonewall Inn i que va marcar l’inici del que avui coneixem com a Dia de l’Orgull.

Accions de visibilitat institucional
Pel que fa referència a les accions que es fan a nivell institucional, cal destacar que l’emblemàtica Torre de Can Mario tornarà  lluir amb els colors de la bandera irisada, tal i com s’ha fet els darrers anys.

Al mateix temps, durant aquest divendres dia 28 de juny, tots els perfils de les diferents xarxes socials que té l’Ajuntament de Palafrugell, canviaran el seu logotip per substituir-lo amb els colors de la bandera irisada.

També es farà la lectura de la Declaració Institucional de la Generalitat de Catalunya al Ple municipal i finalment cal esmentar una obra de teatre que es va fer fa uns dies en el marc d’aquesta data, 28 de juny.

I finalment, la bandera de l’Arc de Sant Martí onejarà tota aquesta setmana a la balconada de la façana de l’edifici consistorial de Can Bech i a d’altres edificis municipals.

Accions formatives
Aquest mes de juny s’han iniciat formacions a tot el personal de l’Ajuntament en matèria de sensibilització i el Deure d’Intervenció de l’Administració Pública en cas de LGTBIfòbia, i ja s’ha format a més de 100 persones de la plantilla, refermant el compromís com Administració Pública de garantir els drets de les persones LGTBI+ i eradicar la LGTBIfòbia.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*