El castell de Calonge acull des d’aquest cap de setmana una doble exposició d’art, sota el títol conjunt ‘Dues mirades amb colors’. Es tracta de les mostres ‘Art Garriri’, de Javier Mariscal, i ‘Crossed fields’, de Víctor Pérez-Porro, que es poden visitar fins al 28 de juliol, de dimarts a diumenge de 18 a 21 hores.
A la Sala Major i al Saló Gòtic del castell hi trobem ‘Art Garriri’. L’inclassificable creatiu Javier Mariscal presenta de nou els seus personatges eterns, en Fermín i en Piker -els Garriris, animals humans i mediterranis- acompanyats del seu gos fidel Julián. Mariscal, amb una més que probable influència dels paisatges i els productes de l’Empordà, on s’ha instal·lat per viure-hi, cultiva i regenera els seus icònics personatges per a crear imatges fresques representades en diferents formats: fotomuntatges, dibuixos digitals, apunts en un bloc, aquarel·les, pintures, escultures, ceràmica…
Mentrestant, a la Sala Gran s’hi ubica l’exposició ‘Crossed fields’, de Víctor Pérez-Porro. Consisteix en un recorregut retrospectiu que té per objectiu mostrar un conjunt d’obres extretes de la racionalitat i de l’experimentació per poder analitzar-ne els resultats amb certa perspectiva.
És una oportunitat d’observar obres de gran format que han estat produïdes des de la reflexió i la recerca de l’abstracció geomètrica per assolir, des de la duresa de la creació, el joc expressiu, intuïtiu i casual que sorgeix de treballar amb els colors i les formes.
Javier Mariscal (València, 1950)
Des del principi, Mariscal es va prendre la llibertat de ser i de fer, creativament, tot allò que volgués i en qualsevol mitjà que li pogués convenir, des dels seus primers “tebeítos” i “tebeos” realitzats en el context de l’underground barceloní dels anys setanta fins a una pel·lícula com és ‘Chico i Rita’ (amb el director Fernando Trueba), passant per dissenys de mobles, tipografies, exposicions com ‘Gran Hotel’, dibuixos icònics com el cèlebre ‘Bar Cel Ona’ o les seves portades per a ‘The New Yorker’.
Últimament Mariscal pinta i esculpeix Garriris expandits, en mitjà i gran format.
Víctor Pérez-Porro (Barcelona, 1960)
Observador matemàtic de la realitat, treballa des del seu estudi a Camallera amb la responsabilitat de buscar la part lúdica que rau en la construcció dels espais. És a dir, explora els camins de l’experimentació per trobar els elements d’expressió imprescindibles que li permetin transportar a la tela allò viscut, allò observat, allò pensat.
Després de la seva experiència a Nova York, lloc en el qual va passar de la pintura mural a la desconstrucció plàstica de la realitat, Pérez-Porro ha sabut aprofundir en la geometria de les proporcions i treballar en aquells espais de trànsit que existeixen entre les formes de la naturalesa i l’abstracció.