El proper divendres 5 de juliol arriba a Palamós l’onzena edició del festival Rumb(A)Palamós, el primer festival de rumba catalana de la Costa Brava.

La programació del festival té previstos quatre concerts els divendres del mes de juliol gratuïts i a l’aire lliure, que tindran lloc a les 22.30 h a diferents espais de Palamós. A més, hi haurà un cinquè concert el dimecres 24 de juliol, coincidint amb el Dia Internacional de la Rumba.

La banda pròpia del festival, Rumba(nd)Palamós, serà l’encarregada d’obrir l’onzena edició el proper divendres 5 de juliol a la plaça Catalunya. El següent divendres, dia 12 de juliol, la formació Carmen y María oferiran el seu concert al mateix espai, i també a les 22.30 h.

La tercera de les propostes del festival, el divendres 19 de juliol, tindrà lloc al parc del Convent dels Agustins amb el grup Pelat i Pelut.

Finalment, tancarà la programació del festival la formació Muchacho & Los Sobrinos, coneguts per ser l’herència del Rei de la Rumba, Peret, que presenten una proposta amb la rumba catalana més pura i autèntica amb el “ventilador” com a pal de paller de les seves composicions. Aquest últim concert tindrà lloc el divendres 26 de juliol al passeig del Mar de Palamós, a la zona de la petanca.

Per segon any consecutiu, i coincidint amb el Dia Internacional de la Rumba, el dimecres 24 de juliol es proposa l’activitat d’escenari obert a nous creadors i artistes locals. L’activitat serà dirigida pel músic Fonso Castillo i es durà a terme a les 20 h a l’escenari fix del passeig del Mar.

Un festival sostenible, de qualitat i de gènere

Rumb(A)Palamós treballa amb tres eixos claus: la sostenibilitat, utilitzant per segon any consecutiu un equipament tècnic altament eficient que permet mantenir la qualitat tècnica dels concerts consumint el mínim d’energia possible per aconseguir zero emissions de CO2 en el consum energètic.

En segon lloc, la qualitat artística, portant a l’escenari els millors grups d’aquesta disciplina a Catalunya; i en tercer lloc, el de gènere, buscant sempre que sigui possible la paritat en la seva programació cosa complicada en un gènere on predominen les formacions masculines però que el festival Rumb(A)Palamós ha procurat en totes les seves edicions.

Rumb(A)Palamós és organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*