Indilletres consolida la Bisbal com a capital empordanesa del llibre

Indilletres fa molt bon balanç de la cinquena edició de la fira de llibres de la Bisbal d’Empordà: «Ha estat un any ple de reptes que han tingut molt bona acollida per part dels visitants». Durant tot el cap de setmana hi ha hagut una «notable i constant afluència de públic». L’edició d’enguany ha destacat «per l’alta participació d’editors, per la gran acceptació del debats, que no han volgut defugir la complexitat dels temes, si no tot el contrari, i per la recuperació de Llucieta Canya com a escriptora catalana i bisbalenca i, com sempre deia ella, empordanesa», han explicat des de l’organització.

La 5a edició de la fira Indilletres, consolidada com la principal fira literària de les comarques gironines i com un referent d’editorials independents a Catalunya, ha acolliit més d’una quarantena d’editorials d’arreu dels Països Catalans, tres llibreries bisbalenques, quinze biblioteques i un total de 44 activitats programades. La fira de llibres bisbalenca ha tornat a ubicar-se a l’espai del Pavelló Firal de la Bisbal, que s’ha complementat novament amb la Biblioteca Lluïsa Duran i el Teatre Mundial. Enguany s’ha proposat una programació més desacomplexada que mai amb un ampli ventall d’activitats que transcendeixen estricament la literatura. A més d’acollir una vintena llarga de presentacions de llibres organitzades per algunes de les editorials que participen a la fira, l’organització ha apostat per propostes d’interès cultural no necessàriament senzilles que han girat entorn de la construcció del país i dels temes d’actualitat que ens preocupen, temes com ara la llengua com a vehicle, tant en la parla quotidiana com en les expressions més cultes, tant al cinema com als carrers, tant com a llengua de traducció per arribar al món com, també, els límits d’aquestes traduccions. L’organització ha convidat a tothom a participar en aquests debats amb la voluntat de fer una cultura més participativa i més oberta.

Joan Burdeus guanya el IV Premi Llucieta Canyà de Crítica Literària atorgat per l’associació Indilletres
Indilletres va atorgar ahir el quart premi de crítica literària Llucieta Canyà a Joan Burdeus per l’article ‘Els consols de Houellebecq’, publicat al mitjà digital Núvol el 8 de juliol d’enguany sobre el llibre Anorrear, editat per Anagrama. El lliurament del premi, dotat amb 500 euros, va tenir lloc ahir, just després de l’acte inaugural. L’acte de lliurament va anar precedit per la presentació del llibre Llucieta Canyà, l’etern oblit. Una escriptora en un món d’homes, de la mà de Neus Real i Xavier Cortadellas; i pel concert de veu i piano de les composicions d’Emili Saló basades en poemes de Llucieta Canyà, interpretat per la soprano Eulàlia Ara i del pianista David Granato.

Contribuir positivament en el panorama cultural del país
Indilletres va néixer l’any 2018 gràcies a un grup de veïns que volia organitzar una fira d’editorials independents a la Bisbal d’Empordà i que de bon principi va comptar amb el suport de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. També compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, d’Òmnium Cultural, de la Diputació de Girona, del Consell Comarcal del Baix Empordà, de la Federació de Comerç de la Bisbal d’Empordà i d’Edicions Sidillà.  Indilletres prepara la seva cinquena edició amb ganes, empenta i amb l’objectiu de contribuir positivament a afermar el panorama cultural del país. L’organització vol promoure la lectura i donar visibilitat a les editorials catalanes independents i als autors d’aquí i de fora, amb la voluntat de contribuir a fer una cultura més participativa i més oberta a tothom. Indilletres vol arrelar-se a un país que es va fent amb «una empenta imparable».

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*