Aquest cap de setmana s’ha iniciat l’activitat “De l’arbre al tap, del tap a taula” a Cassà de la Selva i Palafrugell. Després de la bona acollida de l’any passat, el Consorci de les Gavarres i el Museu del Suro de Palafrugell ofereixen la segona edició d’aquesta experiència surera. «De l’arbre al tap, del tap a taula» coincideix amb la temporada de la pela del suro, amb la voluntat de descobrir als visitants aquest primer pas del procés de transformació d’aquest material.
Per fer-ho s’han organitzat, pels caps de setmana de juliol i el primer cap de setmana d’agost, unes demostracions de pela que inclouen un esmorzar, una visita cultural i una degustació de vins de la DO Empordà a Cassà de la Selva i Palafrugell, els dos pobles surers per excel·lència del nostre territori.
La voluntat de la proposta és fer viure als participants una experiència única compartint la saviesa i l’experiència dels professionals del món forestal, que són part important del nostre patrimoni cultural.
Annabel Marin, coordinadora de l’activitat, ha explicat que l’experiència s’ha adaptat a la situació actual en el marc de la crisi de la COVID-19 prenent totes les mesures de seguretat.
L’activitat té un preu de 15 € per als adults i de 8 € per als joves de 7 a 16 anys i és gratuïta per a infants fins als 6 anys.
Per participar-hi cal fer la corresponent reserva a educacio@gavarres.cat o als telèfons 638 557 836 i 972 643 695 en el cas de Cassà de la Selva, i a info@museudelsuro.cat o al telèfon 972 30 78 25 per a Palafrugell.
«De l’arbre al tap, del tap a taula» compta amb la col·laboració de la DO Empordà, els ajuntaments de Cassà de la Selva i Palafrugell i l’Institut Català del Suro.