La campanya gastronòmica La Garoinada, que es dur a terme a Palafrugell del 17 de gener al 31 de març de 2020, és una de les més conegudes i de major tradició de les comarques gironines.
La Garoinada va néixer l’any 1992, i el seu producte principal són les garoines. Aquesta campanya té lloc en ple hivern, durant les minves de gener i fins al mes de març, quan el mar està tranquil i la garoina està en el seu millor moment.
Enguany, els restaurants participants són: L’Arc, La Casona, La Xicra i Xadó (de Palafrugell); El Far, BellaCosta, Llevant, La Llagosta, Llafranchi Terrassa Terramar (de Llafranc); El Balcó de Calella i El Càntir (de Calella de Palafrugell); Es Portió (de Tamariu). El preu dels menús oscil·la entre els 37 i els 45 euros.
Els hotels participants són: Arrels d’Empordà, Can Liret i Casa Peya (de Palafrugell); Alga i Sant Roc (de Calella de Palafrugell); El Far, Llafranch i Llevant (de Llafranc).
A més, també s’ofereixen diferents fórmules per gaudir d’un cap de setmana de menú de garoines, excursió en vaixell, entrades a equipaments culturals, tast de vins i hotel. Els preus d’aquests paquets van dels 67 als 118 euros per persona, en funció dels serveis inclosos. Trobareu més informació al lloc web de La Garoinada.