L’Ajuntament de Girona vol connectar tots els espais verds i fluvials que envolten la ciutat per tal d’apropar la natura a la ciutadania. La iniciativa, dissenyada pel consistori i el paisatgista Martí Franch sota el nom de “Girona Vora” i que compta amb el suport de la Federació d’Associacions de Veïns de Girona, proposa crear una gran infraestructura natural al voltant de Girona d’unes 600 hectàrees. Això significaria multiplicar per vuit els parcs urbans existents a la ciutat i equivaldria a una superfície de vint vegades el parc de la Devesa.
L’objectiu del projecte és gestionar aquells espais que es troben entre el medi natural i el medi urbà (espais “vora”) de la ciutat per posar en valor els seus atributs ambientals, paisatgístics i patrimonials. La finalitat és apropar aquests indrets a la ciutadania amb l’objectiu que esdevinguin espais d’oci, d’esport i de descoberta de la natura.
El projecte “Girona Vora” divideix la ciutat en 13 zones, anomenades bucles, que són les que la proposta pretén unir. Dins d’aquests sectors, s’han identificat un total de 30 parcs naturbans, que són els següents: parc fluvial del pla de Campdorà, parc de les deveses del Pont, parc de la riera Bullidors, parc del puig d’en Roca, parc de l’areny de Sant Ponç, parc de les ribes del Ter, parc de la Devesa, parc de les deveses d’en Bru, parc fluvial dels aiguamolls de Santa Eugènia, parc de la sèquia Monar, parc del riu Güell, parc agroforestal de la Pabordia, parc de la Torre de Sant Lluís, parc del Castell, parc de la Torre de Sant Narcís, parc de la Torre Suchet, parc Arqueològic, parc de les pedreres de la Torre Alfons XII, parc dels Caputxins, parc del Palco dels Sastres, parc del barranc de Pineda, parc fluvial de l’Onyar i parc del puig de Montilivi.